Ruotsinkielisen kirjallisuuden suomentajaksi?

KAOS järjestää vuonna 2020 kurssin aloitteleville ruotsinkielisen kirjallisuuden suomentajille. Kurssille voivat hakea kääntämiseen suuntautuneet henkilöt, joilla on takana alan opintoja tai jo ensimmäisiä työkokemuksia.

Opettajina ovat kokeneet suomentajat Kari Koski, Outi Menna, Jukka-Pekka Pajunen ja Sirkka-Liisa Sjöblom. Yhteiset kurssitehtävät käännetään ruotsista, mutta osallistujien pääkielenä voi olla myös norja tai tanska. Kurssille valitaan enintään 10 osallistujaa ennakkotehtävien perusteella helmikuun aikana.

Kurssi alkaa nelipäiväisellä syventymisosuudella 14.-17.5. 2020 Villa Christinessä Raaseporin Tenholassa ja jatkuu elokuusta alkaen kuukausittaisina kurssipäivinä Helsingissä (pääasiassa perjantai tai pe-la noin kerran kuussa). Näissä tapaamisissa voidaan käsitellä yhteisten tehtävien lisäksi kurssilaisten omia, työn alla olevia suomennoksia, joissa ruotsin lisäksi lähtökielenä saavat olla myös muut pohjoismaiset kielet. Kurssille valituilta edellytetään sitoutumista.

Kiinnostuitko? Täytä lomake osoitteessa

https://forms.gle/4Q4acAxMR9vEiMGE6

10.2.2020 mennessä.

Lähetämme esikarsinnan läpäisseille hakijoille kaksi lyhyttä käännöstehtävää. Ne tulee palauttaa viimeistään 19.2.2020. Kaikki hakijat saavat tiedon valinnan tuloksesta seuraavan viikon alussa (23.2.2020 mennessä).

Kurssin hinta on 220 €. Se sisältää täysihoidon Villa Christinessä sekä opetuksen koko vuodelta.

Lisätietoja osoitteesta kurssit [miuku] kaos [piste] fi .

Työryhmän puolesta

Alice Martin ja Riina Vuokko