Laukaan kääntäjäpäivät

Laukaan kääntäjäpäivät ovat kahden vuoden välein Laukaassa Keski-Suomessa pidettävä kirjallisuuden kääntäjien kesäinen kurssi- ja kokoustapahtuma.

Kääntäjäpäivien alustava ja ei-sitova ilmoittautuminen avataan KAOSin jäsenille maanantaina 20.4. ja muille kuin jäsenille viikon kuluttua siitä maanantaina 27.4. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kääntäjäpäiviä joudutaan koronatilanteen vuoksi siirtämään vuodella, alustavat ilmoittautumiset säilyvät.

Kääntäjäpäivät alkavat lounasaikaan lauantaina 29.8. ja päättyvät iltapäivällä tiistaina 1.9. Ohjelma, majoitus ja ruokailut järjestetään Multamäen leirikeskuksessa Peurunkajärven rannalla Laukaassa. Majoitus on leirikeskustasoisissa huoneissa tai alueella sijaitsevissa erillisissä mökeissä.

Päivien teema on ”Käännös, tyyli ja genre”, ja niillä keskitytään eri tyylilajien kääntämiseen ja suomentajalta vaadittavaan muuntautumiskykyyn. Käännösharjoituksissa pohditaan mm. sitä, kuinka tyylilajin voi säilyttää suomennoksissa ja minkä verran suomentajan oma ääni saa kuulua suomennoksen takaa. Päivien taiteellisena johtajana toimii suomentaja, kustannustoimittaja Alice Martin. Ohjelmaan sisältyy myös yleisötilaisuus Laukaan kirjastossa.

Osallistumismaksu 200 euroa kattaa ohjelman, majoituksen ja täysihoidon päivien aikana. Maksut laskutetaan vasta päivien varmistuttua. Pitkämatkalaisille pyritään järjestelemään kimppakyytejä.

Ilmoittautumiset (ilmoittautumisajan alkamisen jälkeen) ja tiedustelut osoitteeseen ilmoittautumiset [at] kaos [piste] fi .